Tinc tres ronyons (1)

amiguescoleEstic de vacances a Màlaga en un campament ple de xiquets que tenen problemes de ronyó. Jo ara quasi no en tinc, de problemes del ronyó, dels altres en tinc a muntó, com tots. Prenc medicació i els meus metges em diuen que estic bé. Ja ho note, ja. Abans no anava cara l’aire.
Ací hi ha xiquets de tots, uns més apurats que uns altres. Si volguera ser metgessa ho seria sense estudiar però ara hauré d’esforçar-me una miqueta perquè vull ser cuinera i de moment sols sé fer-me la llet amb cola-cao i empastrar-me la Nutella en el pa. També podria ser cambrera. Sempre sóc la que pare la taula si no m’he amagat a temps.
Ací hi ha xiquets amb els ronyons un poc malaltets, altres que estan en hemodiàlisi, uns que es fan la diàlisi peritoneal i molts trasplantats com jo.
Jo quan era menuda no sabia què em passava. Sempre estava en la Fe i a casa em feien pixar a l’orinal com quan era més xicoteta encara. Després quan tenia 7, 8, 9 o no ho sé perquè no me’n recorde massa em prenia 20 pastilles o més i una cosa horrorosa que era una cullerada de bicarbonat abans de cada menjar. Quin fàstic! Ho pense i encara m’ix bromera per la boca. Maria Dolores que és la farmacèutica d’Alberic però que és de Benifaió i viu a Almussafes i que em vol molt perquè em va regalar la samarreta de Piqué, va tindre la idea de posar-me el bicarbonat dins d’una píndola. Crec que la vull més per les píndoles que per la samarreta que encara me la pose totes les nits per a dormir i em ve tota apretà.
Estava sempre molt cansada. M’adormia enmig de classe, em queia el cap dins del plat mentre sopava. M’he adormit fins i tot nadant però no m’he ofegat perquè quan millor estava, em sentia un crit enorme: “Caaaarme! què fas adormint-te enmig de l’aigua?”
Un dia tenia molta febra i no veia bé. Estava unflada i en ma casa tots ploraven excepte mon pare que va plorar més tard quan em van trasplantar.
Demà o un altre dia vos explicaré que és això de l’hemodiàlisi. No pots beure aigua ni menjar plàtans. Un rotllo.

2 thoughts on “Tinc tres ronyons (1)

  1. Retroenllaç: Maria Lolores | me das un beso bonita?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s