Tinc tres ronyons (3)

tonacatala 003

La diàlisi peritoneal vol dir que tens una màquina en l’habitació i no pots tindre ni joguets ni llibres ni res. Sols la màquina i el llit. Si algú entra en la teua habitació, s’ha de posar un barret verd i si et toca, uns guants. També vol dir que tens la casa plena de caixes amb unes bosses de líquid que són les que t’entren pel tub de la panxa i que pots menjar de tot i beure tota l’agua que vols.

La diàlisi peritoneal també vol dir que tens a la teua habitació una màquina que es passa la nit udolant. Et meneges una miqueta i la màquina comença a xiular i el soroll se’t clava en el cervell. Al principi no pots dormir però després t’hi acostumes. En la meua finca com són tot senyores molt majors que quasi no dormen, les teníem totes escamades.

El pitjor de la màquina -a banda del soroll- era que portava un tub en la panxa i no podia nadar. Així i tot vaig anar a la mar 10 o 12 voltes i em banyava amb un vestit de neopré.

Mentrestant, passaven els mesos i en ma casa mon pare i ma mare van decidir que em donarien un ronyó i així  jo podria nadar i les meues veïnes dormir.

Per això tinc tres ronyons.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s