“A mi què em passa?”

amiguescole

Els meus amics del Santa Teresa

Des de ben menuda m’he acostumat a escoltar converses estranyes. La meua germana Mariola sempre preguntava: “Mare!, Enric!, però Carme sap el què li passa?”. I els meus pares: “A Carme no li passa res. S’ha d’esforçar una miqueta més que els altres xiquets i nosaltres l’hem d’ajudar”. Això és el que ells deien però jo els he pillat més d’una vegada parlant de mi perquè sé que els agradaria estar dins de mi i saber què és el que em passa. El meu pare li va dir una volta al meu germà Quim que jo era com una xiqueta que se’n vol anar de viatge amb els seus companys a Madrid però que ells “viatjaven en AVE i jo en un regional” i el meu germà que és el més llest de tots, no va entendre res.

Un dia estàvem ma mare i jo en una revisió i va preguntar: “Però ella (és a dir, jo) ja sap que no és com els altres xiquets? Se n’adonarà algun dia? És que no vull que patisca”. I el metge li va dir la cosa més rara que he escoltat mai: “Un negre de Harlem, quan sap que és negre i és de Harlem?”.

Jo ara ja no ho faig tant però a vegades quan estic en classe i veig que les xiquetes saben respondre totes les preguntes que els fan els mestres, vaig i els espolse un bon estiró de monyo. Quan això passa els meus pares sempre es fan la mateixa pregunta: “Això vol dir que és conscient que no pot arribar a fer algunes coses?”.

Fa uns quants mesos, un dia que estàvem tots junts dinant a casa, vaig i amolle: “A mi què em passa?”. Tants anys parlant d’amagat sobre si jo em preguntava què em passava i no van saber què contestar-me.

Definitivament, a ma casa, no saben què els passa.

3 thoughts on ““A mi què em passa?”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s