M’encanten “els pellejos”

IMG-20141110-WA0003

Ma tia Gràcia i jo som més modernes

Ja tenia ganes de què arribés l’hivern per posar-me els pellejos. Ara cada matí m’he de barallar amb ma mare. La meua germana Mariola que és un poc no sé com em diu: “Carme, ets la xiqueta més coenta que conec”. A mi els pellejos m’han agradat sempre. Quan era molt menuda i encara anava amb el carro -jo és que vaig començar a caminar més tard que el meu germà i això que és més menut que jo- els meus pares em portaven a comprar-me roba i jo anava agafant-me tots els pellejos que trobava. El meu pare deia: “Comprem-li’n un”. I ma mare: “Ni pensar-ho”. Ma mare és que també és un poc no sé com.

Un any els reis me’n portaren un en ca ma tia Gràcia. Em va agradar tant el regal que me’l posava fins i tot per a dormir, com la samarreta del Piqué. L’any passat, un dia que encara feia molta calor que havíem estat nadant en la platja del Campello, vam anar a comprar-nos roba per començar l’escola. Va ser entrar en la botiga i posar-me un pellejo molt calentet que m’agradava molt i vaig decidir que no me’l pensava treure. Ma mare em va dir: “No”. I jo amb el pellejo posat. Ma mare: “Carme, no te’l pense comprar. Treu-te’l o t’eixirà la pallola”. I jo amb el pellejo posat. Ma tia Gràcia -que és moderna com jo- li deia a ma mare: “Quines ganes de fer patir la xiqueta”. I ma mare: “No”. La senyora de la botiga li deia a ma mare: “Està guapíssima”. I ma mare: “No”. Ma tia em va comprar el pellejo. “Tia, gràcies!”.

I és que jo algunes vegades li faig molt de cas al meu pare que sempre em diu: “Carme tu t’has d’esforçar més que els altres xiquets per aconseguir les coses”. I sí, per a posar-me els pellejos, m’he d’esforçar molt.

One thought on “M’encanten “els pellejos”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s